2013. december 7., szombat

Adatok a keresztényüldözésről, a teljes keleti keresztény kultúra romokban hever.



Amit évezredek hoztak létre és őriztek meg számunkra, azt a jelen kornak 100 évbe sem került felszámolnia.

Néhány kiragadott példa:

„100.000 keresztény hal meg évente a hite miatt Vatikán szerint” [1]
 
„olyan hatalmas az áldozatok száma, amekkora a korai idők keresztényüldözéséhez hasonlítható. A 20. században több embert üldöztek a hite miatt, mint az összes korábbi időszakban.[2]

„Szomorú tény, hogy mostanra mintegy százmillió keresztény szenved üldözést vallása miatt a világon, az ellenük irányuló támadások pedig immáron tragikus méreteket öltöttek. Az áldozatok száma 2000 és 2010 között meghaladta az egymilliót, az utóbbi 10 évben átlagosan 270 keresztény szenvedett vértanúságot minden 24 órában. Megdöbbentő tény, hogy tavaly a vallási hovatartozása miatt meggyilkolt emberek 75%-a keresztény volt.” [3]



Források: [1]
100.000 keresztény hal meg évente a hite miatt Vatikán szerint és számos emberi jogi csoport azt állítja, hogy a keresztény ellenes erőszak nő az olyan országokban, mint Pakisztán, Nigéria és Egyiptom.
A " vallási tisztogatás" Szíriában. Szerte a világon növekszik a keresztény ellenes erőszak a világon, különösen vonatkozik ez egész Észak-Afrikára és a Közel-Keletre.
Youssef | May 30, 2013
Bővebben:


Források: [2]
Víz Péter, a Nemzetközi Krisztusi Szolidaritás magyarországi irodájának vezetője kiemelte: olyan hatalmas az áldozatok száma, amekkora a korai idők keresztényüldözéséhez hasonlítható. A 20. században több embert üldöztek a hite miatt, mint az összes korábbi időszakban – mondta. A közel-keleti, afrikai országokban tapasztalható helyzetet ismertetve kitért arra: az a cél, hogy ezek az üldözött, keresztény emberek zaklatás nélkül élhessenek szülőföldjükön.

Források: [3]
Stágel Bence országgyűlési képviselő, IKSZ elnök beszéde a Keresztényüldözés a XXI. században című konferencián, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.
Szomorú tény, hogy mostanra mintegy százmillió keresztény szenved üldözést vallása miatt a világon, az ellenük irányuló támadások pedig immáron tragikus méreteket öltöttek. Az áldozatok száma 2000 és 2010 között meghaladta az egymilliót, az utóbbi 10 évben átlagosan 270 keresztény szenvedett vértanúságot minden 24 órában. Megdöbbentő tény, hogy tavaly a vallási hovatartozása miatt meggyilkolt emberek 75%-a keresztény volt.

A keresztények ellen most különösen is nagymértékben fellángoló erőszakhoz sajnálatos módon az is hozzájárul, hogy a nyugati világ egyre inkább saját gazdasági-kereskedelmi érdekeivel törődik, és az emberi jogok kérdését, ezen belül pedig a vallásszabadságot nem tartja annyira fontosnak. Korábban a Nyugat nagyobb hangsúlyt fektetett ezekre a kérdésekre, ma azonban inkább a kereskedelmi megállapodások állnak a figyelem középpontjában.”


Sok cikket írtam a kereszténységet fojtogató veszélyről, és a hamis prófétákról:

100.000 keresztény hal meg évente a hite miatt. Az Arab tavasz és a keresztény nagyvilág

Riasztó adatok a keresztényüldözésről!

Keresztényüldözés és a zeitgeist

Mandeusok - egy vallásfelekezet, amely napjainkban tűnik el a föld színéről, pedig még ma is őrzi a talán ezer évvel ezelőtti megkövesedett állapotát.


Friss hírek, egyúttal ajánlom a két megbízható hírforrást:


1000 terroristát kérnek az apácák életükért cserében

Maloula városában romboló "Ahrar Al-Qalamoun" nevű terror szervezet, 1000 foglyot kér cserében a szír államtól, az apácák életükért cserében. a terror szervezet pár nappal ezelőtt támadta meg az ősi keresztény várost, nagy számokban, miután a szír hadsereg kiüldözte őket több városból és faluból is, a szír Qalamoun hegységben. a terroristák a város kolostorát megtámadva, 12 apácát raboltak el, közéjük tartozik az ősi kolostor fő apácája is..

az 1000 fogoly mind gyilkosságért, emberiség ellenes bűnökért van a börtönben, és valószínű közeli kivégzés is várna rájuk ha társaik nem tudják kiszabadítani őket valahogy..

Több keresztet, templomot rongáltak meg a szélsőséges vahabita terroristák.. emberi áldozatok számát még nem tudni..
a szír hadsereg azóta már körbe vette Maloula városát, tárgyalásokról lehet hallani a Russia today orosz hírügynökség szerint, elsődleges források alapján a terroristák 1000 társuk azonnali elengedését követeli a szír államtól, hogy az apácákat elengedjék...

a kapcsolatok teljesen megszakadtak a várossal több napja, sem telefon sem internet nincsen.. senki sem tudja az ősi keresztény város áldozatainak számát, senki sem tudja szintén mi az őrült terror merényletnek a célja, azzal hogy az egész világot e tett után teljesen maguk ellen fordították, még azokét is kik valamikor még azt hitték, hogy a Szíriában tevékenykedő fegyveresek tényleg Demokráciát, meg szabadságot akarnak az országnak..

Maloula aki nem tudná, az egyetlen hely a világon, ahol a mai napig a helybéliek, az Úr Jézus nyelvén beszélnek, Arámiúl.

A nyugati média továbbra is szándékosan próbálja titkolni, a keresztény örökség ellen elkövetett, egyik legnagyobb bűncselekményt.. vagy maguk halottak már róla egyáltalán hogy a médiában, hogy azok akiket az EU is támogat, szándékosan és célzottan, a kereszténység ellen harcolnak a régióban??

Kétlem..
Szíriai Hírek

Fotó forrása:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése