2012. november 26., hétfő

Hitel károsultak…



 
Hitel károsultak…
Magam is közéjük tartozom, mert bár csak autóhitelem van, havi törlesztő részletem vetekedett egy lakásra fizetendővel. Az utolsó ebben a hónapban esedékes, pontosan 50%-al többet fizettem vissza havonta, mint amennyit felvettem, a frank hitel miatt, plusz a horror casco. Ezzel az autóm értéke meghaladja a vételi értéket. Hat év az életemből, még belegondolni is szörnyű mennyi mindent vehettem volna ebből a pénzből… ha nem vezetnek félre… bizony így érzem, mert senki sem mondta milyen kockázati tényezővel kell számolnom… sőt még csak nem is volt ennél a kereskedőnél forint hitel… ezt az egy lehetőséget kínálták. Hibás lennék?
 
Ha így van, azaz a rendszer szerint én vagyok a hibás akkor csak egy dolgot tehetek, SOHA TÖBBÉ NEM VESZEK FEL SEMMILYEN HITELT! Életre szóló leckét tanultam.
Fontos megjegyeznem: nem én hagytam el a rendszer, hanem az vetett ki magából engem!
 
Igen hitel-károsultnak tartom magam, viszonylag könnyen megúsztam, hiszen mindjárt túl vagyok rajta. Érzem a hat év súlyát, de túléltük, tovább is léphetnék, de nem teszem, míg sokan még mindig vergődnek ebben a szorításban, másoknál pedig árvereznek. Érzem bizony ennek a súlyát is, mind emberként mind kereskedőként. Segíteni szeretnék valahogyan, ha máshogyan nem, azzal hogy megosztok olyan gondolatokat amik előre mutathatnak.
A változás szükségessége több mint időszerű, de semmiképpen sem agresszión keresztül vezet az út! Elég ha a józan ész és a szeretet diktálja tetteinket, pusztán ezáltal is sikert érhetünk el!
 
Nem hiszek abban, hogy az ember eredendően jó vagy rossz, pusztán döntéseink és cselekedeteink tesznek azzá.
Azt mondják ma Afrika a kimeríthetetlen lehetőségek tárháza, ismert hírportálon írtak sikeres vállalkozókról, egy fiatalember sokszoros haszonnal épített utat a kontinensen, még összeggel is jelezték. Nincs szándékomban senkit megbántani, éppen ezért nem írok többet, csak érzékeltetni akarom kire mondjuk azt hogy „sikeres üzletember”.
Tényleg úgy gondoljuk helyes dolog pusztán a tudatlanságot kihasználva vagyonhoz jutni? Mi áll ennek a ténynek az elfogadása mögött? Pusztuljon a férgese? Túl sokan lennék? Nem hiszem, Kínában működik a születés-szabályozás, nyilván szörnyű, de nem megoldhatatlan a probléma.

Nem tudom mi lehet a rendszer alapvető mozgatórugója, de azt tudom hogy nem akarok a részese lenni! Hiszem, Istentől kaptam a szabadság jogát, arra hogy a bennem lévő Isteni szikra (fény) milyen emberi életet válasszon magának! 
A Mindenre kiterjedő szabadság jogát kaptuk valamennyien, melynek nem kell hódolnia a megkövesedett, mára használhatatlanná vált pénzügyi rendszer előtt. Használhatatlan, mert nem képviseli az egyén érdekét! Sőt, mindig a legszegényebbeknek lesz még rosszabb, néhány már amúgy is nagyon gazdag javára, erre a hazai deviza hiteles probléma kiváló példa!
    
 
UTÓPIA
Kis lépésekkel kell elindulni…

Mert minden összefügg mindennel, csak így együtt boldogulhatunk, a pénzvilágnak le kell nyúlnia az egyszerű emberért, mert önmagán sem fog tudni másképpen segíteni, korunk ezt kapta örökségként.
  
Ha a pénzintézeti döntéshozók csak annyit tennének, hogy éves nyereségük töredék részét átadják mindenütt a helyi szinten közhasznú célra alakult szervezeteknek, a tőke áramlás iránya ezzel annyira átalakulna, hogy talán alapvetően megváltoztatható lenne a jelenlegi rendszer. A legszegényebbekhez lehetne eljuttatni, Afrikában kútfúrásra az öntözéshez, fatelepítéshez, Dél-Amerikába az Amazonas megmentéséhez, nálunk a leszakadók iskoláztatására, a hitelek emberivé formálására. Gyakorlatilag bármire, ami a helyi közösség érdekeit szolgálja, mert csak ez a kisközösségi forma tudja kellően képviselni az egyén érdekeit. Másrészt a gazdaság minden része hasznot húz majd abból, ha az alapok megerősödnek, ha a legalsóbb szinten élők is emberibb életet élnének, termelnének gyártanának, dolgoznának, ők is beállnának a körforgásba, szerintem tagadhatatlan hogy ennek fejlődést kell előidéznie.
 
Anomália: ma a világ gazdagabb részeit elárasztják az egyre ócskább műszaki cikkek (csak hogy minél gyorsabban cserélni kelljen őket) a világ szegényebb részén meg senki nem vesz semmit. Vagy az egyre növekvő tendencia szerint megvásárolja a gazdagabb világ szemetét. Úgy érzem ez egyre rosszabb.
 
Arra kell törekedni, hogy mindenütt a lehető legtöbbet termeljék meg az alapvető élelmiszerekből helyben, de legalább meg kell találni azt a területet amit fejleszteni lehet, amiből a közösség meg tud élni segítség, kölcsönök és egyebek nélkül.         

A helyi termék előállítások előmozdítása való kísérleti modellek létrehozása, a logisztika rengeteg erőforrást használ fel feleslegesen, csak olyan élelmiszert szállítsunk, ami helyi szintem nem állítható elő. Abból ami nem állítható elő a legközelebbi forrást válasszuk. A szállítást vasúton vagy vízen végezzük.
 
Támogatni az olyan vállalkozásokat amik a megújuló energiaforrásokkal foglalkoznak, kiküszöbölni az olyan rendszer anomáliákat mint; terjed a legjobb termőföldek nem élelmiszerként való felhasználása, nem a termelőnél csapódik le a haszon nagyobb része. Az élelmiszerek tényleges értékének meghatározása szükségessé vált, tekintettel arra hogy ma 50-80%-ban kevesebb a benne lévő hasznos-anyag tartalom mint akár 100 éve. Kulcsfontosságú hatóanyagok hiányozhatnak, mint például a szelén, sok betegség ennek köszönhető, meg gondolom a vegyszereknek.
Szerencsére sok helyen már érezni a változás szelét, például a Calgon pert veszett az „Ecettel” szemben, ehhez kellett egy állami szervezet, akik most helyesen cselekedtek. Ne csak a negatív oldalt nézzük!
Van például egy hazai vállalkozás akik szennyvizet tisztítanak meg egy a „természettől lopott” rendszerrel”, csodás dolog, milyen jó lenne ha nálunk is felhasználnák a városok felújításakor.
 
Az értéket a gazdaságban a konkrétan munkával előállított megfogható termények és termékek jelentik, nem pedig a pénzügyi rendszerben keletkezett kamat. Valljuk be az embereknek már elege van a megfoghatatlan, csak virtuálisan létező, de azért pénznek nevezett, értéknek kikiáltott valamiből, aminek mozgását, szabályozását nem értjük, ha meg esetleg igyekszünk érteni, akkor azzal találkozunk hogy értelmetlen dolgokat kellene elfogadnunk. Mint a frankhitel, mert miért kell nekem fizetnem az árfolyam-ingadozás negatív eredményét? Mégis mi közöm a pénzintézetek egymás közti döntésének eredményeként létrejött árfolyamokhoz? Miért ne gondoljam hogy csak azért találták ki hogy ilyen nagyszámú embert kisemmizzenek?
Mi bizonyítja hogy nem  TÖMEGEK TÖNKRETÉTELÉT próbálják meg ÉPPEN VÉGREHAJTANI?
A dolgoknak nyilván van valamilyen önmozgása, így azt vagy azokat keresni akik felelősek ma már felesleges, sokkal könnyebb és egyszerűbb lenne ha a inkább pozitív és építő irányba fordulnánk.
Tegyük fel, hogy a helyi szinten a korábbi évtizedekben pénzügyi műveleteken keletkezett nyereség, például az amit az árfolyamon nyertek, most különböző felajánlásokkal visszakerül azokhoz akiktől elvették, mondjuk úgy hogy a későbbiekben nem számolnak tisztességtelen eszközökkel (mint például az árfolyamokkal). Akkor a hazai lakosság adósság állománya csak a kölcsönből és a tisztességes szintű kamatból állna, na akkor elindulhatna fejlődés a gazdaságban hiszen egy csapásra lenne tőke, ami nyilván a fogyasztás növekedését szolgálná, és ha ekkor az állam a befolyó többlet adót visszaforgatná a falugazdaságok és helyi szerveződések fejlesztésére, na ekkortól talán élhetővé válna kis otthonunk.        
 
 
KÉRLEK A LENTI ÍRÁST OSZD MEG MINDAZOKKAL AKIKET SZERETSZ! KÖSZÖNÖM!

BANKKÁROSULTAK FIGYELMÉBE!!!
"Semmiből teremtett pénzt" adtak kölcsön a bankok és ezért a legtöbb hitelszerződés semmis? Van (jogi) kiút az adósságcsapdából?
Kérjük a Tisztelt Bíróságot, hogy a végrehajtást az alábbi indokok alapján szüntesse meg, mivel a végrehajtani kívánt követelés érvényesen nem jött létre:
1, A jelzáloggal biztosított hitelszerzõdés (lásd: közjegyzõi okirat ) törvényes tulajdonforma cserét ír elõ a bank és a hitelfelvevõk között, tehát törvényes ellenértéknek kellene lenni. A banknak a tulajdonában álló pénzt kellett volna a kölcsönvevõknek felajánlania, azonban a bank által kölcsönadott pénz sosem volt a tulajdonában, mivel a semmibõl keletkezett, és a fedezete a kölcsön létrejöttekor a jelzálog, fizetési ígérvény lett.
A bank tartalék alapja ( ami a bank tulajdona) nem változott a kölcsön folyósításától. A pénz tehát nem a bank meglévõ vagyonából származott, hanem számlapénzként számítógépében teremtették ( feltalálták ) így semmit sem adott hozzá saját vagyonából.
Ezek alapján a jelzálog kölcsönszerzõdés semmis
2, Jelenleg kétszintû bankrendszer van hazánkban. A jegybank ( vagy annak szerepét betöltõ ) bank bocsátja ki az ország pénzét. Meghatározva az embereknél, a gazdaság szereplõinél lévõ pénz mennyiségét és a jegybanki kamatot.
A kereskedelmi bankban jelen esetben az OTP nél elhelyezett betétesek pénzét a bank sajátjaként, megsokszorozva kezeli. (buborék effektus)
3, A bankok kitalálták, bevezették, törvénybe foglaltatták a tartalékráta fogalmát. Ez azt jelenti, hogy a betétesek által a bankba elhelyezett pénz csak egy kis részét , a tartalékráta % a szerinti részt kell a készletben tartani a betétesek számára. Ha a tartalékráta 10% mint az USA ban , akkor a bankba betett pénz , pl 1 millió USD-ra 10 millió USD t adhat ki hitelbe egy vagy több adósnak. Magyarországon pl 2 % a tartalékráta, azaz 2 m Ft betétet elhelyez a kereskedelmi bank az MNB ben, és a bank 100 m Ft hitelt helyez ki , amely pénz egy fiktív, semmilyen ellenértéket nem képviselõ pénz.
( A pénzteremtésnek ezen formáját írja le Paul Samuelson/William Nordhaus: Közgazdaságtan címû könyve Makroökonómia 385-404 oldal,- a 399 oldalon, a pénzteremtés láncolatáról ( piramis) mutat ábrát a szerzõ))
A BANKOK TEHÁT KAMATOZÓ ADÓSSÁGKÉNT TEREMTIK A PÉNZT, A TÖRVÉNYEK ÁLTAL TILTOTT PIRAMIS JÁTÉK ALAPJÁN
4, Erre a fiktív pénzre számítja fel a bank a kamatot, minden költséget, (THM) valamint az árfolyam kockázatot is ( deviza hitelnél nem is kell felvenni a banknak devizát, hogy kölcsön adjon, hiszen a semmibõl állította elõ azt , és a valuta árfolyamának kockázatát is az ügyfelekre hárítja. – így a gazdasági erõvel való visszaélés tényállását valósítja meg (GVH)
5, A szerzõdés megnevezése : DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT, JELZÁLOG TÍPUSÚ HITEL, KÖLCSÖN SZERZÕDÉS.
A "számlapénzt" visszafizetéskor megsemmisíti a bank, de az utána beszedett kamatokat, egyéb átláthatatlan költségeket, terheléseket elteszi,lefölözi, abból a jegybanknál tartalékot képez, és magasabb összeggel újraindul a folyamat. ( piramis)
Így állítják elõ a bankok a tényleges munkától elvonatkoztatott, mögöttes értéket nem tartalmazó, bankok számítógépén születõ a kamatból és az átláthatatlan tranzakciókból keletkezõ buborék pénzt.
6, Jelenlegi pénzügyi rendszer lényegében egy globális piramisjáték
Utolérhetetlen , tisztességtelen , etikátlan, törvénytelen gazdagodás a bankok számára. A banktitokra hivatkozva a hitelfelvevõket megtévesztik . A bank jelenlegi mûködése szerint az emberi mohóság, kapzsiság, hatalomvágy megtestesülése .( így került a föld javainak 99%-a a bankárok, a népesség 1%-nak a birtokába, hogy a nem létezõ pénz után kamatokat szedtek, továbbá a mások pénzét használták, hazárdíroztak és mindezt "törvényesen")
Az ( EBH 1999,112) -A Ptk.200.§ (2) bek., 204.§ (1) bek., valamint a 237.§(1) bek. alapján a pilótajátékok elvén mûködõ rendszerhez kapcsolódó szerzõdések jó erkölcsbe ütköznek, ezért semmisek.
A Bíróság álláspontja szerint a közfelfogással és a társadalom egészének általános értékrendjével mindenben összeegyeztethetetlen annak elfogadása, hogy egyesek mások nyilvánvaló károsodása árán sokszoros haszonhoz jusson. Az ilyen célzatú szerzõdések nyilvánvalóan a jó erkölcsbe ütköznek, és mint ilyenek a Ptk 200.§ (2) bekezdése alapján semmisek.
Az 1996 évi LII Btk 299/C § alapján : aki mások pénzének elõre meghatározott formában történõ és kockázati tényezõt is tartalmazó módon való összegyûjtésén és szétosztásán alapuló játékot szervez, amelyben a láncszerûen bekapcsolódó résztvevõk a láncban elõttük álló résztvevõk számára közvetlenül vagy a szervezõ útján pénzfizetést vagy más szolgáltatást teljesítenek , büntettet követnek el ( pilótajáték)
A fent hivatkozott szakkönyv alapján is egyértelmû, hogy a törvényesített bankrendszer a piramisjáték sémája szerint épül fel , úgy mint:- felülrõl lefelé haladva a piramis szinteken ( csak Magyarországi al-piramis):
MNB-> Kereskedelmi bankok-> pénzügyi tanácsadó cégek -> brókercégek ( Bankbróker, Credithill , stb)-> értékbecslõk,-> jogi tanácsadók, közjegyzõk -> pénzügyi tanácsadó ügynökök ezrei -> betétesek, hitelesek( a piramis alja )
A jelenlegi pénzügyi válság összes jellemzõjére egyértelmû bizonyíték mind a piramisjáték, mind a csalás, mind az erõfölénnyel való visszaélés törvénytelenségek tényállására.
7, A bankok fenti tevékenysége Btk 318.§ alapján csalásnak minõsül, amely kimondja: aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésben tart, és ezzel kárt okoz , csalást követ el
Kérjük T. Bíróságot, hogy a fenti tényállás alapján is érvénytelenítse a jelzálogszerzõdést, amely szerzõdés közjegyzõ elõtt lett aláírva avégett, hogy az abban foglaltak ne lehessen jogvita tárgya, ez pedig iskolapéldája az erõfölénnyel való visszaélésnek.
E leleplező írás publikációjának egy nagy köszönet jár ezeknek a weboldalak szerkesztőségeinek:
http://hatterhatalom.co.cc/?q=taxonomy%2Fterm%2F445

www.valosag.net
Egyéb a témához fűződő források: www.zugzwanged.org
Lehet, hogy a bankok és az állam csendesen készülnek a pénzügyi összeomlásra?
Veszély! Olvass!
 http://www.hunnio.com/news.php?readmore=493
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése