2012. október 28., vasárnap

Riasztó adatok a keresztényüldözésről!

Nyilvános akasztás jár Biblia birtoklásáért

Ma megakadt a szemem egy cikken és nem tudom szó nélkül megállni!

http://mno.hu/interju/nyilvanos-akasztas-jar-biblia-birtoklasaert-1110903



Szíria: ennyi maradt egy lerombolt homszi templomból
Fotó: Europress/AFP


"2010 decemberében XVI. Benedek pápa azzal állt a nyilvánosság elé, 2000 és 2010 között egymillió keresztényt végeztek ki"

A cikk főcíme Észak-Koreára vonatkozik, és kétségtelen hogy itt a legdurvább a helyzet, de az Egyiptomban történtek jobban megütöttek:
"Sokszor elrabolnak keresztény lányokat, és kényszerházasságba taszítják őket muzulmán férfiakhoz. A forradalom óta három településről a teljes keresztény lakosságot elzavarták. Egy friss példa: három hete volt a harmadik tömeges elűzés, egy város teljes lakosságát elzavarták a muzulmánok."

Irak: „A keresztények háromnegyede elhagyta a lakóhelyét, fele az országot is."

"Nézze, elgondolkodtató, hogy sok olyan fejlődő ország, ahol keresztényüldözés van, olyan államoktól kap segélyeket, ahol többségben vannak a keresztények. A kérdésre válaszolva: az általunk most indított honlap, a Prochristie.hu nemcsak azért van, hogy a keresztényüldözésről tájékoztassunk, hanem hogy éppen arra a diszkriminációra hívjuk fel a figyelmet, ami a tömegtájékoztatásban van. Nyugat-Európában sok orvost bocsátottak el, amiért nem végeztek abortuszt, eutanáziát. Jegyzőket, házassági tanácsadókat rúgtak ki, amiért nem szolgáltak ki homoszexuális ügyfeleket. A „politikai korrektség” már átlépett egy határt, és az embereket tájékoztatni kell erről."

"Ma a Nyugat nem igazán viselkedik keresztényi módon. Ha mecsetet vagy zsinagógát támadnak meg, arról a magyar sajtó is beszámol, de ha templomot vagy Mária-szobrot öntenek le, arról a francia helyi és egyházi lapok írnak, de utána nincs közfelháborodás, nem követik az eseményeket, hogy a tetteseket végül elfogták-e."

Visszatérek Egyiptomhoz, mert mindig a szívem csücske volt, a Kopt közösség a világ legrégibb keresztény közössége, ha Ők eltűnnek velük együtt elveszik tudásunk a kereszténység kezdeteiről. Képtelen vagyok elhinni hogy semmit sem tehetnénk a templom rombolások ellen, és ennek a közösségnek a továbbélése érdekében???!!! Miért??!!    

A fent idézett cikk forrása:
http://www.prochristie.hu/cikk/mint-b%C3%A1r%C3%A1nyokat-k%C3%BCldelek-farkasok-k%C3%B6z%C3%A9  
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése